duminică, 30 noiembrie 2008

Prajitura casei "Bubulina"
















Azi am facut o prajiturica a la Bubulina, prajirura asta se poate face in doua moduri, ori cu biscuiti intregi, alternati cu crema, ori cu biscuiti sfaramati.
Azi am ales sa fac cu biscuiti sfaramati.
Avem nevoie de:
1 pachet biscuiti 400 gr
2 cutii smanatana a 200 gr, (400 gr)
2 ciocolate cu lapte a 120 gr, (240 gr) mergea si mai multa ciocolata, insa eu nu am avut mai multa in casa. (Ciocolata trebuie sa fie cu lapte pt a avea gust dulce crema, asta pt iubitorii de dulce, mie nu imi place crema cu ciocolata amaruie)
Ciocolata amaruie rasa, ciocolata alba rasa
Migdale maruntite
Unt
Cateva lingurite lapte
Biscuitii se dau in blender pana se fac precum pesmetul, ii punem in tava cu putin unt, adaugam si migdale tocate si dam la cuptor. Intre timp putem face crema, punem smantana si ciocolata rupta in bucati intr-o cratita pe care o punem la foc mic, amestecam bine ca sa nu se prinda, pana se topeste ciocolata.
Scoatem biscuitii din cuptor si amestecam omogenizam bine untul, adaugam ciocolata amaruie rasa si omogenizam.
Punem un strat mai gros de biscuiti in vasul in care face prajitura, peste acest strat eu am presarat cioclata amaruie rasa, (stratul de biscuiti se poate stropi si cu putin lapte) apoi venim cu un strat de crema.
Peste crema punem iar biscuiti, in strat subtire, ciocolata rasa si nivelam cu grija sa nu amestecam crema cu biscuitii, cel mai bine se lucreaza cand crema s-a racit.
Venim cu al doilea rand de crema, nivelam, si punem iar biscuiti, de data asta intr-un strat mai subtire.
Peste acest strat venim cu o glazura facuta din ciocolata amaruie, zahar si lapte.
Dam la cuptor, la foc mic, pt 15-20 min.
Dupa ce am scos prajitura din cuptor am ornat cu migdale, ciocolata alba si amaruie.
Dupa ce se raceste bagam la frigider. Ca sa aiba gustul mai bun trebuie sa stea minim cateva ore la frigider.


















1 comentarii:

Edith spunea...

Mmm interesanta prajitura asta.. :)