sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Pasta all'amatriciana










Azi am avut pofta de paste asa ca am trecut la fapte.
M-am inspirat din reteta de suc all'amatriciana pe care am modificat-o putin.
Avem nevoie de:
Carne de la gatul porcului, guanciale, eu am folosit pancetta, sunculita de pe burta porcului
1-2 cepe
2 cutii rosii tocate, nu suc de rosii sau bulion
Vin alb, eu nu am avut si am folosit vin rosu
Ulei de masline, sare, piper.
Boia dulce, iute, patrunjel, condimente aglio, olio, peperoncino si unt - acestea nu se regasesc in reteta originala, le-am adaugat eu dupa fantezia mea.
Incingem tigaia bine, adaugam ulei de masline, cand s-a incins adaugam ceapa taiata marunt.
Lasam ceapa sa se caleasca bine, adaugam carnea si lasam la calit pana cand se evapora apa din carne, dupa ce s-a evaporat apa adugam vinul. Lasam pana se evapora vinul si adaugam rosiile tocate. Saram, condimentam si lasam la fiert. Dupa ce e gata sosul adaugam un cubulet de unt, untul va lega sosul mai bine, amestecam si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Intre timp am fiert pasta, dupa ce a fiert am scurs-o bine si o rasturnam in tigaia pusa la foc mic, amestecam usor, cat se se incorporeze pasta cu sosul. Mai lasam cateva minute pe foc, cat sa traga pasta mai bine sosul. Servim cu parmezan.
Pofta mare!









0 comentarii: