joi, 26 martie 2009

Skordalia cu pangasius pane











Azi am facut peste, ca garnitura nu am mai vrut clasicii cartofi fierti ci am zis sa fac skordalia, o garnitura greceasca cu usturoi ce se mananca doar cu peste, dupa parerea mea merge cel mai bine cu pestele pane.
Pt skordalia am folosit:
1, 2 kg cartofi
9 catei de usturoi
Aprox 100 ml ulei de masline
Aprox 40 ml otet de mere
Sare
Piper
Fierbem cartofii si apoi ii pasam, amestecam cu usturoiul zdrobit.
Adaugam alternativ ulei si otet in cantitati mici si amestecam energic.
Daca amestecul e prea gros se poate adauga apa, la sfarsit amestecul trebuie sa fie cremos. Eu nu adaug apa. Ma feresc si de robot, la sfarsit bag putin robotul la treapta cea mai mica.
Saram si piperam.
Sfatul meu e sa puneti mai putin otet si sa gustati sa vedeti cum va place, eu initial am fiert 1kg de cartofi (pt 40 ml otet) dar mi s-a parut prea acru asa ca am mai adaugat cartofi.
Eu am servit cu pane din file de pangasius si suc de lime, e delicios!





0 comentarii: