Aceasta reteta este inspirata de pe ReteteCulinare, eu am preluat-o si modificat-o putin.
Am personalizat-o dupa gustul meu! ))
Pentru acest tort avem nevoie de:
Pentru foi:
8 oua
7 linguri zahar
2 linguri miere lichida
7 linguri faina
2 linguri cacao
2 linguri nesquick (merge si fara nesquick, eu aveam in casa si am zis sa folosesc)
1 plic vanilina, sau zahar vanilinat
Un praf de sare
Pentru crema:
1 L frisca animala
6-7 galbenusuri
3-4 linguri miere
200-220 gr zahar
2 plicuri gelatina
1 plic vanilina sau zahar vanilinat
200 gr fulgi migdale (din care vom pastra o parte pentru ornat)
Sirop:
200 gr zahar
300 ml apa
4-5 lg nesquick
Dupa ce a fiert siropul eu am adaugat 2 lg de rom Havana.
Foile se fac in felul urmator:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul plus vanilina si mierea.
In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile batute spuma (trebuie mixate pana isi tripleaza volumul) apoi se cerne deasupra faina, cacao si nesquick.
Compozitia se imparte in 2 si se coace in tava pe hartie de copt aproximativ 15 min la foc relativ mic.
Crema:
Galbenusurile se amesteca cu zahar si 2 lg de apa, dam compozitia pe foc si mixam in continuare pana devin spuma, oprim focul si adaugam mierea si vanilina, mixam ca sa se omogenizeze bine.
Compozitia de oua racita se amesteca cu gelatina.
Batem frisca si o incorporam compozitiei de galbenusuri, adaugam si fulgii de migdale si omogenizam. Fulgii de migdale trebuie dati la cuptor in prealabil pana capata o culoare aurie.
Crema rezultata trebuie sa stea minim 15 min la frigider.
Dupa ce foile si siropul s-au racit incepem asamblarea tortului.
Se insiropeaza o foaie peste care venim cu aprox jumatate din cantitatea de crema, venim cu a doua foaie, insiropam si adaugam crema, lasam putina crema pt a tapeta marginile tortului.
Peste aceste margini venim cu fulgi de migdale.
Tortul se pudreaza cu cacao.
E un tort incredibil de gustos, combinatia de miere, migdale, galbenusuri si frisca e dementiala.
Va recomand sa il incercati, e un tort putin mai laborios, dar merita tot efortul!
Pofta mare!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu