luni, 24 noiembrie 2008

Placinta cu praz, cartofi si branza
















1kg praz
400 gr branza uscata, eu am folosit feta de oaie si telemea de oaie
2-3 cartofi fierti
4-5 oua
3-4 linguri parmezan
1 lingura patrunjel tocat
Ulei de masline
Piper, sare, busuioc, oregano.
Am folosit foi de placinta din comert.


Tocam prazul si il dam la calit aprox 10 min in ulei de masline. Dupa ce il calim il lasam la racit. Radem branza si cartofii fierti, adaugam prazul racit, in mijlocul compozitiei adaugam ouale si amestecam. Adaugam patrunjel, parmezan, piper si amestecam. Eu nu am folosit sare doarece telemeaua era destul de sarata. Intindem foaia in tava unsa cu unt si pudrata cu faina, o stropim cu ulei de masline si adaugam compozitia, o intindem in strat uniform si o acoperim cu a doua foaie pe care o crustam cu cutitul. Stropim si aceasta foaie cu ulei de masline, si presaram deasupra oregano si busuioc. Eu am tinut-o 1 ora la cuptor, la foc mic.

1 comentarii:

Anonim spunea...

ce super e reteta asta
trebuie incercata