Prajitura cu mere.
Mi-am amintit de prajiturica asta, candva o faceam saptamanal, acu' mi-am cam iesit din mana, dar ma rutinez repede. )
Prajitura asta e f usor de facut si f gustoasa, o combinatie ideala!
Avem nevoie de:
125 gr unt sau margarina, eu folosesc unt.
125 gr zahar
1 pliculet zahar vanilat
3 oua
1 filoa aroma de lamaie, nu trebuie inlocuita cu rom, vanilie sau altceva tocmai pt ca lamaia da prajiturii un gust acrisor, racoros, eu mai adaug si o lgt de suc de lamaie
Sare
200 gr faina
6 gr ( 2 lgt rase) praf de copt
750 gr (4-5) mere
Frecam untul cu robotul pana se face crema, adaugam zaharul, zaharul vanilat, ouale, esenta de lamaie, sucul de lamaie (pt cine doreste si mai pronuntat gustul acrisor) si sarea.
Amestecam bine pana se dizolva zaharul si rezulta o crema fina.
Adaugam faina cernuta in ploaie, praful de copt stins cu lapte si amestecam bine.
Distribuim compozitia intr-o tava rotunda (daca are circumferinta mare prajitura va iesi subtire, asa ca tava trebuie sa aiba o circumferinta micuta) nivelam si in acest aluat infigem bucatele de mere.
Merele trebuie curatate de coaja, (eu am uitat) si trebuie taiate in felii subtiri si micute, ca sa fie usor de taiat prajitura. Eu nu am taiat cum trebuie merele, normal ar fi trebuit sa dau in jumatate feliile de mere.
Dupa ce acoperim prajitura cu mere presaram putin zahar peste ele si dam la cuptor preincalzit la foc mic pt 50-60 min.
Eu am presarat si migdale tocate peste mere.
Prajitura iese f gustoasa, e usor de facut, doar la mere trebuie sa muncim un pic.
Pofta mare!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu