miercuri, 18 februarie 2009

Prajitura Judy















Prajitura Judy se numeste asa dupa numele inventatoarei sale, Judy de pe Culinar. )
Am vazut reteta si mi-a ramas gandul la ea, trebuia sa o incerc, e delicioasa cu gust preganant de ciocolata, asa cum ne place noua!


Avem nevoie de:
1 1/2 pahar faina care creste dela sine, eu nu am avut asa ca am folosit 2 lgt de praf de copt
1 1/2 pahar zahar
3 oua
1 pahar lapte
1 pahar ulei
3 linguri cacao
2 pachetele instand puding ciocolata, eu am folosit puding ciocolata clasic
Cateva lg lapte

Pentru glazura :
100 gr.ciocolata amaruie
1/2 pahar de lapte
2-4 lg zahar
Pt umplutura am folosit frisca.
Reteta originala nu contine frisca, insa eu am modificat un pic.
Adaugam intr-un vas toate ingredientele si le mixam cateva minute pana ce compozitia face basicute.
Turnam compozitia in tava unsa si tapetata si o dam la cuptor timp de 45 min la 180 gr.
Scoatem prajitura si lasam putin la racit.
Intre timp facem glazura, topim ciocolata si zaharul in lapte, amestecand continuu.
Taiem "blatul" in 2, insiropam cu lapte, peste lapte punem glazura si peste glazura punem frisca.
Adaugam a doua parte a blatului pe care deasemenea o insiropam cu lapte si o glazuram.
Eu am avut o cutie mica de frisca hulala, ar fi mers mai multa frisca.
Cred ca mergea si mai putin ulei, dara viitoare o sa ma joc un pic cu cantitatea de ulei.
Eu nu am insiropat mult blatul, si nu e f moale, mergea pus mai mult lapte, dar nu stiam cum se va comporta prajitura, pt data viitoare voi folosi mai mult lapte si mai multa frisca.
Cu toate aceste mici neconcordante prajiturica e f gustoasa si pe aceasta cale ii multumesc lui Judy!










0 comentarii: