Supa asta e supa mea preferata, este atat de rafinata incat merge servita cu brio si oaspetilor. Chiar daca nu are un aspect f frumos, compenseaza din plin prin gust!
Avem nevoie de:
2 buc. ceapa
1 buc telina, eu am pus jumate de telina, aprox 500gr
1 buc morcov, eu am pus 2 morcovi mici
1 buc pastarnac
1 fir praz
2 cartofi medii spre mari
300 gr fasole
1 leg verdeata
80 gr unt, eu am pus 65
Sare, piper, cub de gatit
Lasam fasolea la inmuiat peste noapte. A doua zi schimbam apa si punem fasolea la fiert. Schimbam apa la fasole, eu am schimbat de 3 ori, avem grija sa schimbam cu apa fierbinte. In ultima apa (2 1/2L) adaugam zarzavatul curatat. Eu am pus prima data telina si pastarnacul si apoi cartofii, morcovul ceapa si prazul. Eu am pus 1 cub jumate de gatit.Partea alba a prazului o pastram si o taiem fin.
Am pus la fiert si coditele de la patrunjel. Dupa ce au fiert legumele dam de o parte apa si pasam legumele, peste acest piure punem 60gr unt, incorporam si incepem sa adaugam treptat supa data deoparte. Dupa ce am incorporat toata supa adaugam prazul tocat si lasam cateva minute la fiert. Condimentam dupa gust. Dupa ce am oprit focul adaugam patrunjelul tocat.
Supa se serveste cu crutoane. Eu fac crutoane din paine cumparata, taiata in cubulete mici pe care le pun in tava, le stropesc cu ulei de masline, busuioc, oregano si sare.
Pofta mare!
1 comentarii:
Trimiteți un comentariu