miercuri, 18 martie 2009

Cartofi la cuptor











Mancarea asta de cartofi se face f usor si e f gustoasa si in momentul in care o reincalzim, mie nu prea imi plac cartofii reincalziti, dar preparati in felul asta isi pastreaza gustul si dupa racire.
Va recomand din toata inima aceasta reteta.
Avem nevoie de:
12-14 cartofi
9-10 cepe
1 pachet de pulpe pui dezosate
Ulei de masline
Sare
2 cuburi Knorr
Putin unt
Eu am folosit ingredientele pt o tava mare, fiecare foloseste in functie de tava sa, trebuie avut grija la proportia de ceapa, min 50% din cantitatea de cartofi.
Tocam ceapa, taiem cartofii in felii destul de subtiri si spalam pulpele.
In tava punem cateva linguri de ulei, adaugam ceapa si frecam cu uleiul, adaugam cartofii si amestecam bine, saram, adaugam pulpele scurse de apa si le punem in colurile tavii, zdrobim cuburile Knorr si amestecam cu cartofii si ceapa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu (astfel cartofii nu se vor usca) si dam la cuptorul incins pt minim o ora.
Din cand in cand scoatem tava si amestecam cartofii cu grija, fiind subtiri se sfarama usor.
Dupa o ora adaugam putin unt peste cartofi si dam la cuptor pt inca 15-30 min fara aluminiu.
Cartofii sunt deliciosi, vor fi si sfaramati, sa nu va fie teama, asta e secretul lor pt ca se "imbraca" in "piure" si astfel isi mentin gustul bun si dupa reincalzire.
Pofta mare!


0 comentarii: