luni, 23 martie 2009

Cheesecake







Reteta e a Stellei Damianou de pe RC, am incercat-o asta vara si de atunci m-am indragostit de gustul delicios al prajiturii.
Am facut acest cheesecake pt ca am avut invitati si stiam ca nu voi da gres cu reteta asta, asa a si fost, aproape ca s-a terminat ditai tava facuta din peste 1L de frisca ) )
Am folosit: (cantitati pt o tava mare+ un bol mic)
1 pachet biscuiti
Unt
1 l frisca vegetala
1 pahar frisca proaspata, cred ca are 125 gr
2 cutii crema branza Hochland
2 cutii ananas, nu stiu gramajul dar e vorba de cutia mare
1 1/2 plic gelatina
2 pungi visine congelate - 600 gr
1 plic jeleu
Biscuitii se sfarama pana devin precum pesmetul, se pun in tava, se adauga unt peste ei si se dau la cuptor. Dupa ce s-a topit untul amestecam bine biscuitii pt a incorpora untul si apoi presam bine biscuitii pt a forma un strat uniform.
Ananasul si sucul din compot se dau la blender si se maruntesc bine.
Se bate frisca, (eu am batut separat frisca vegetala si cea animala, apoi am incorporat incet frisca animala in cea vegetala, recomand sa se foloseasca frisca animala, sau macar ambele, cum am facut eu, iese mult mai gustos) adaugam crema de branza si mixam bine, se adauga pasta de ananas si se amesteca bine, apoi adaugam gelatina racita si mixam pana incorporam gelatina, 2-3 min.
Se da la frigider.
Intre timp visinele se pun la dezgetat, sucul pe care il lasa il folosim la facut jeleu.
Ornam prajitura cu visine si turnam jeleu deasupra.
Merge f bine si cu kiwi.
Iese delicios de buna si satisface gusturile oricarui mofturos.)
Pofta mare!

2 comentarii:

Uae Fan spunea...

Woow delicioasa, intotdeauna mi-a placut sa o maninc dar niciodata nu am incercat sa o fac acasa :)
Mutlumim pt reteta

Bubulina spunea...

Chiar e delicioasa si usor de facut, practic se face singura )))
Sa aveti pofta!