marți, 25 noiembrie 2008

Chec marmorat






O reteta foarte usoara si delicioasa de chec.

Am folosit:
5 oua
5 linguri apa
5 linguri ulei masline
1 cana zahar
1 cana faina
Esenta rom, esenta vanilie
3 lingurite suc lamaie
175-200 gr iaurt
1 lingurita rasa praf de copt
Sare

Am amestecat galbenusurile cu uleiul, apa si zaharul, am amestecat bine, bine, cu robotul, pana s-a facut crema, am adaugat in ploaie faina, am amestecat, am adaugat sarea, esentele, sucul de lamaie, praf de copt dat prin sita stins cu lapte si apoi am adaugat iaurtul, am omogenizat bine, am adaugat si albusurile batute spuma, am amestecat cu miscari lente, din jos in sus, am pus deoparte cateva linguri din compozitie, pe care am amestecat-o cu cacao. In prima compozitia am adaugat si fulgi de ciocolata amaruie. Am turnat compozitia cu fulgi intr-o tava de chec cu hartie de copt in ea, (daca nu avem hartie ungem tava cu ulei/ margarina/ unt si o pudram cu faina) si peste compozitia asta am turnat compozitia in care am adaugat cacao. Se da 35 min la cuptor la foc mic, mediu, eventual se incearca cu o scobitoare checul.

1 comentarii:

Cristina spunea...

Era frumos sa ne arati si o feliuta taiata pentru a-l aprecia mai bine :)