marți, 7 aprilie 2009

Tort Mimosa







Tort Mimosa.
E un tort care sa facea cu precadere de ziua femeilor, aspectul sau amintind de florile mimoze.
Tortul e f gustos, merge f bine si vara si merge umplut cu diverse fructe.
Avem nevoie de:
Pandispan, eu am incercat o noua reteta si nu prea mi-a iesit pandispanul asa cum as fi vrut((
Crema Chantilly
500 gr ananas, eu am folosit o cutie mare compot piersici
1 sticluta esenta lamaie
Cateva lg zahar.
Taiem pandispanul in 2, decupam cateva bucati de pandispan pe care le vom faramita in firimituri cat mai mici ca sa ajunga pt intregul tort la ornare, asezam o parte pe platou si o insiropam cu un sirop facut din siropul din conserva de piersici, apa, cateva lg zahar (nu trebuie sa fie f dulce) si sticluta de esenta de lamaie.
Venim cu un strat de crema chantilly peste blat, apoi cu stratul de piersici taiat marunt si amestecat cu crema si acoperim cu al doilea blat de pandipan insiropat.
Ornam tortul cu crema care ne-a ramas si presaram deasupra firimiturile de pandispan.
Dam la rece cel putin cateva ore inainte de servire.
Tortul e f gustos si aspectuos.









6 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Credinta, liniste si multa iubire. Paște Fericit!

Marcela S. spunea...

Paste fericit tie si familiei!Pupici.

kity spunea...

premiu la mine pe blog!
pt blog dulce ca al tau

Mirela spunea...

Te pup dulce si te astept la mine pe blog la un premiu!:)
Numai bine iti doresc!!!

pityenlacocina spunea...

i dont understand much of the words, but the photos are enough, lovely cake, it looks very delicious! well done!

cheers from london,

pity

Lipo spunea...

Te-astept la mine, sa-ti ridici premiul :D