luni, 16 februarie 2009

Pasticio











Azi am facut pasticio, este f gustos si are suuute de calorii, se face un picut mai greu, dar gustul compenseaza din plin!


Avem nevoie de:
Macaroane, eu am folosit 500 gr, depinde si de cat de mare e tava
Cascaval
Parmezan, optativ
700 gr carne porc
400 carne vita
2 cepe mici
Cativa catei usturoi
1 sticla suc de rosii
1 pahar vin
1 lgt zahar

Tocam carnea, asezonam cu sare si piper. Incingem o tigaie, punem ulei de masline si punem ceapa tocata marunt cu usturoiul intreg la calit. Cand ceapa capata culoare aurie scoatem usturoiul si adaugam carnea. Prajim un pic carnea amaestecand continuu, stingem cu vin si lasam sa fiarba pana se evapora vinul, la sfarsit adaugam sucul de rosii, zaharul si un cub de gatit si lasam sa fiarba 15 min.


Fierbem macaroanele, le scurgem bine si le punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Amestecam macaroanele cu cascaval si parmezan, deasupra punem un galbenus de ou.
Peste macaroane punem sosul de carne si peste soul de carne punem besamel.
Lasam aprox 50 min la cuptor.
Inainte de a scoate tava de la cuptor mai adaugam parmezan
E f gustos!
Pofta mare!










0 comentarii: