Tort Mimosa.
E un tort care sa facea cu precadere de ziua femeilor, aspectul sau amintind de florile mimoze.
Tortul e f gustos, merge f bine si vara si merge umplut cu diverse fructe.
Avem nevoie de:
Pandispan, eu am incercat o noua reteta si nu prea mi-a iesit pandispanul asa cum as fi vrut((
Crema Chantilly
500 gr ananas, eu am folosit o cutie mare compot piersici
1 sticluta esenta lamaie
Cateva lg zahar.
Taiem pandispanul in 2, decupam cateva bucati de pandispan pe care le vom faramita in firimituri cat mai mici ca sa ajunga pt intregul tort la ornare, asezam o parte pe platou si o insiropam cu un sirop facut din siropul din conserva de piersici, apa, cateva lg zahar (nu trebuie sa fie f dulce) si sticluta de esenta de lamaie.
Venim cu un strat de crema chantilly peste blat, apoi cu stratul de piersici taiat marunt si amestecat cu crema si acoperim cu al doilea blat de pandipan insiropat.
Ornam tortul cu crema care ne-a ramas si presaram deasupra firimiturile de pandispan.
Dam la rece cel putin cateva ore inainte de servire.
Tortul e f gustos si aspectuos.