joi, 12 noiembrie 2009

Mancare chinezeasca























Azi am avut chef de o mancare mai exotica, asa a rezultat "mancarea chinezeasca" o mancare facuta cu ce aveam eu in casa dar care a iesit de nota 10! ))

Ingrediente:
1 piept de pui
2 morcovi
2 ardei capia
2 cepe
1 cutie ciuperci
2 ardei iuti deshidratati (cine nu prefera mancarea picanta spoate folosi jumatate de ardei iute)
Ketchup, eu am folosit dulce si picant
2 lgt zahar
Sare
Ulei de masline
Sos de soia
Orez

Se mai poate folosi telina, praz, ananas, ardei gras, bambus. Eu m-am descurcat cu ce am avut in casa.
In primele poze mancarea contine si praz, ananas si telina. Am adaugat si cateva lingurite de suc de ananas in mancare. Delicios! Deoarece sunt multe legume acestea trebuie sotate in 2 transe.


Preparere:
Se taie ceapa si ardeiul in felii subtiri, morcovul se taie in bastonase, ciupercile se taie in bucati mici.
Puiul se taie in bucatele mici apoi se unge cu sos de soia, sare si piper si se lasa 20 min.
Dupa aceste 20 min se prajeste in 2 lg ulei de masline.
Dupa ce s-a prajit bine se da deoparte, se adauga 2 lg ulei de masline in tigaie si se pune morcovul si ardeiul la prajit, se lasa cateva minute, se adauga apoi ceapa si ciupercile, se amesteca continuu, amestecul de legume nu trebuie lasat mult pe foc, sa nu se inmoaie ca la tocanita ci sa fie crocant.
Cand legumele sunt gata se adauga puiul, ketchup, zahar si ardei iute, se amesteca bine si se lasa cateva minute pe foc mic.
Se serveste cu orez fiert simplu.
Pofta mare!

















2 comentarii:

OANA spunea...

mi se pare gustoasa...am sa o fac si eu...

Bubulina spunea...

E f yummy si f usor de facut!
O sa fac si eu maine, iar )), de data asta si cu praz si ananas!