joi, 10 decembrie 2009

Supa de linte si cartofi dulci









Am dat peste reteta asta delicioasa in revista Good Food. Cum am vazut-o am pus-o in aplicare si bine am facut, e delicioasa!!!
Ingrediente:
2 lgt curry pudra
3 lg ulei de masline
2 cepe, date pe razatoare (eu le-am dat pe blender)
1 mar, curatat de coaja si de seminte si dat pe razatoare
3 catei de usturoi, zdrobiti
20 gr frunze coriandru, tocate (eu nu am avut si am folosit patrunjel)
1 deget mare de ghimbir proaspat, dat prin razatoare (eu nu am avut)
800 gr cartofi dulci
1,2 l supa de legume
100 gr linte portocalie
300 ml lapte
Sucul de la o lamaie verde
Preparare:
Se pune curry-ul intr-o cratita mare, apoi se prajeste la foc mediu 2 min. Se adauga uleiul de masline, amestecand bine. Se adauga ceapa, marul, usturoiul, coriandrul si ghimbirul, sare si piper si se lasa pe foc 5 min. amestecand des.
Cartofii razuiti impreuna cu lintea, supa, laptele, sarea si piperul se rastoarna in cratita si se lasa pe foc 20 min. cu capacul pus.
Se mixeaza totul cu un blender pana devine piure.
Se adauga si sucul de lamaie, se verifica daca are suficient sare si piper si se serveste cu frunze de coriandru presarate pe deasupra.
Pentru ca supa are tendinta sa se prinda, va sfatuiesc ca in cele 20 min, cat fierbe, sa stati pe aproape si sa amestecati supa des.
Eu am adaugat in plus si o lgt de boia dulce si 2 lgt pudra chilli, asta pentru ca ne place sa mancam picant :).
Pofta mare!










0 comentarii: